ponedeljek, 28. februar 2011

Teodor Tavželj

Teodor Tavželj

Arhitekt Teodor Tavželj se je rodil 29. februarja 1960 v Ljubljani. Leta 1986 je diplomiral na ljubljanski FAAG, vendar se je kmalu pričel intenzivno ukvarjati s slikarstvom.

Zanimajo ga mnoga področja vizualnih umetnosti, v prvi vrsti se posveča slikarstvu, ukvarja pa se tudi z likovno teorijo in pedagogiko, arhitekturo, oblikovanjem in scenografijo.

Predstavil se je na več kot tridesetih razstavah doma in v tujini, prejel več pomembnejših nagrad, med njimi pet prvih nagrad na mednarodnih ex-temporah. Zanima ga predvsem odkrivanje in vzpodbujanje osebnostnega likovnega izražanja in si pri oblikovanju vizualnih elementov javnega prostora. prizadeva za bolj aktivno vključevanje ustvarjalne javnosti.

Živi in ustvarja v Portorožu.

Njegovo slikarstvo išče izvore v obmorskem svetu, kjer ga svet solin in obalnega obrobja vznemirja in nagovarja, da ga ujame v prečiščenih likovnih rešitvah na meji med abstraktnih in figurativnim z zgovornim poudarkom na plemenitosti barv, ki v specifični svetlobi zažarijo v vsej njihovi topli barvni lestvici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar