ponedeljek, 28. februar 2011

Sofie Siegmann

Sofie Siegmann

Slikarka Sofie Siegmann se je rodila 26. novembra 1964 v Münchnu v Nemčiji. Od leta 1984 do 1989 je obiskovala Schule für Gestaltung v Zürichu v Švici.

Samostojno razstavlja od leta 1999, ko je v Švici pripravila svojo prvo samostojno razstavo in odtlej pripravila več kot dvajset samostojnih predstavitev. Na skupinskih razstavah sodeluje od leta 1988 . Za svoje delo je prejela vrsto nagrad in priznanj.

Njena dela se nahajajo v številnih privatnih zbirkah v Angliji, Franciji, Nemčiji, Švici, Švedski, Egiptu in Združenih državah Amerike. Živi in ustvarja v San Franciscu v Kaliforniji v Združenih državah Amerike.

Oplemenitena z mnogimi zunanjimi vtisi se poglobljena vase, v svoja najgloblja čustva in čutenja, odziva v slikarski govorici, ki oprta na barvo kot glavno nosilko njene izpovedi, z gledalcem vzpostavlja pristen odnos v prečiščenem rokopisu, ki evocira številna občutenja.

Njena likovna igra se odpira novim izraznim možnostim, njena razmišljanja se dotikajo aktualnosti, ki jih sproti piše življenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar