petek, 29. oktober 2010

Brigitte Kollegger - Ginko

Višji tehnični obrtni Inštitut v Grazu, diploma iz slikarstva, študij umetnostne zgodovine in ljudskega izročila (Univerza v Grazu), obiskuje letno Akademijo Giselberta Hokeja in Antona Lehmdena.

Predsednica “Künstlerbund” v Grazu od leta 2008. Slikanje – olje, akril in s pigmenti, grafika, dela iz keramike, kovine in nakita. “največja prioriteta moje umetnosti je razvajanje oči opazovalca” Glavne teme Brigitte Kollegger - Ginko: ginkgo biloba: drevo kot simbol preživetja. Vizija: človeško bitje v smeri pozitivnosti. Nagrade; koledarji, ilustracije Forum artis austriae: objava v enciklopediji za umetnost: avstrijsko slikarstvo v drugem tisočletju.

Ginko je umetniško ime Brigitte, toda v resnici se štajerska umetnica s to nominalistično izumetničenostjo izroča umetnostni zgodovini za svoj izbor med konkretizacijo realnosti in ostrim dajanjem prednosti fantastičnim predstavitvam.

Ustvarja z različnimi tehnikami, čeprav daje prednost mešanim, kjer lahko barvi prinese dodano vrednost svoje senzibilnosti in strasti. Vsako njeno delo pridobi, skozi naravno nagnjenje k umerjeni obdelavi, noto dokončne načrtovalnosti, sočasno kompleksno in linearno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar