četrtek, 3. februar 2011

Radovan Čok

Radovan Čok

Fotograf Radovan Čok se je rodil 6. novembra 1949 v Trstu. Po končani gimnaziji, ki jo je obiskoval v Piranu, je šolanje nadaljeval in zaključil na Pedagoški akademiji v Ljubljani.

S fotografijo je ukvarja od leta 1971, najprej ljubiteljsko v fotoklubu Piran, nato poklicno kot samostojni kulturni delavec. Sodeluje na številnih medklubskih in mednarodnih razstavah. Samostojno je razstavljal v mnogih slovenskih galerijah, sodeloval na likovni koloniji “Abitanti 99”in redno sodeluje z Gledališčem Koper.

V letih od 1974 do 79 je bil član “AAF – kino klub Koper”, kjer je posnel več eksperimentalnih filmov in sodeloval na številnih državnih ter mednarodnih festivalih alternativnega filma, kjer prejme več nagrad.

Od leta 1980 je član društva slovenskih filmskih delavcev. Kot direktor fotografije je posnel enajst celovečernih in TV filmov, dvaindvajset dokumentarnih filmov, sedeminpetdeset kratkih igranih filmov.

Ukvarja se tudi z reklamnimi spoti. Na festivalih slovenskega filma je prejel šest nagrad za najboljšo fotografijo. Deluje tudi kot pedagog in vodi različne delavnice. Živi in dela v Luciji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar