ponedeljek, 28. februar 2011

Radivoj Mulič

Radivoj Mulič

Kipar Radivoj Mulič se je rodil 27. junija 1968 v Postojni. Po končani srednji strojni šoli v Novi Gorici je nadaljeval šolanje na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, kjer je leta 1998 diplomiral pri profesorjih Matjažu Počivavšku in dr. Marku Uršiču.

Svojo prvo samostojno razstavo je organiziral na prostem v okolici Komna leta 1998, medtem ko je na skupinskih razstavah začel sodelovati že dve leti prej v Tolminu, in od tedaj se jih je zvrstilo še osem, zadnja v Likovnem salonu v Celju.

Od leta 1995 je sodeloval na kiparskih kolonijah v Lescah, v Volčjem Potoku, na Metelkovi v Ljubljani, v Stonu na Hrvaškem, v Kisovcu, v Kikindi, v Plavu v Črni gori, na Esprimi 05 v Štanjelu ter v Innsbrücku. Vodi likovne delavnice, sodeluje pa tudi pri drugih projektih in na natečajih. Živi in ustvarja v Komnu.

Kipar Radivoj Mulič sega tako po klasičnem objektu, kipu, kjer spregovorijo material, volumni, površina in prostor, kjer sta pomembni haptičnost in svetloba, in po virtualnem prostoru, kjer je njegov pogled usmerjen k širšim bivanjskim problemom, kjer je njegovo kiparsko ustvarjanje usmerjeno v konceptualnost, kjer raziskuje širši okvir stvarnega prostora, časa, zgodovinskih ter družbenih danosti. Njegova govorica odzivno spregovori v kamnu, ki ostaja njegov najpomembnejši material.

Ni komentarjev:

Objavite komentar