četrtek, 13. januar 2011

Zoran Krulj

Zoran Krulj

Rodil se je leta 1957 v Podgorici in razstavlja od leta 1989, ko je prvič sodeloval na skupinski razstavi v Leskovcu. S prvo samostojno razstavo se je predstavil leta 1992 in odtlej pripravil več kot petintrideset razstav doma in na tujem.

Gostoval je v Švici, Grčiji in na Hrvaškem, leta 2005 se je s samostojno razstavo predstavil tudi v Piranu. Od leta 1999 je sodeloval na več kolonijah v Makedoniji, na Hrvaškem, v Bolgariji. Je član »Udruženja likovnih umetnika Srbije«

Ukvarja se s slikarstvom.

Kot svobodni umetnik živi in ustvarja v Beogradu in Leskovcu v Srbiji in Črni Gori. Slikar Zoran Krulj sledi vsem tistim temeljnim zakonitostim, ki jih je tako izvirno vpeljala renesansa in jih v mnogih pogledih v svojem dolgem obdobju postopoma izničil modernizem; v svojih delih se s pogledom obrača nazaj: zanimata ga prostor in umeščanje figure vanj, pomembna mu je perspektiva.

Vendar njegova likovna interpretacija je sodobna, osebno podoživeta in iskrena. V osebno izpeljani surrealistični govorici ustvarja zanimivo vzdušje, kjer se poudarki infantilno obarvane apatičnosti prepletajo s humorjem, tudi ironijo, predvsem pa z zamaknjeno zasanjanostjo, ki prizorišče, določljivo ali popolnoma izmišljeno, napolnijo z metafičnimi občutenji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar