četrtek, 13. januar 2011

Aleš Lenassi

Aleš Lenassi

Aleš Lenassi se je rodil leta 1965 v Ljubljani. Leta 1986 je končal srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo – smer industrijsko oblikovanje. Njegova umetniška duše se je hotela preizkusiti, zato je sodeloval na mnogih umetniških manifestacijah: kot slikar, fotograf, kipar, grafik ter komponist.

Kot vsestranski umetnik je registriral kar nekaj patentov, med drugim tudi zvočnike iz celega kosa kamna. Živi v Piranu.

Aleševo umetnost odlikuje posebnost, ki se hrani s starodavnim znanjem, vendar je izvirno samosvoja v raziskovanju in v izhodih. Njegova dela, majhni dragulji potrpežljivosti in izdelovanja, vsebujejo snovne lastnosti, ki predpostavljajo našo skromnost pri ugotavljanju tehnično-izraznega mojstrstva in njihovo vesoljno estetsko moč.

Preplet kiparskega in grafičnega znanja ponuja v pogled več zgodb, ki se nizajo v zgovornem zaporedju, katero poudarja posebno atmosfero. Za svojo prvo samostojno javno udeležbo kot kipar v natečaju »Javni kipi«, ki ga je priredil Zavod za kiparstvo Slovenije, je prejel Bernekerjevo nagrado.

Ni komentarjev:

Objavite komentar