četrtek, 27. januar 2011

Giuseppe Torselli

Giuseppe Torselli

Giuseppe Torselli je rojen v Mantovi, živi v Trstu. Od mladih let se ukvarja z risanjem, s slikarstvom, z grafiko in s kiparstvom. Pri risanju je bil učenec FERLENGE, umetnik in predavatelj na Breri v Milanu.

Poleg s slikarstvom in s kiparstvom se je Torselli ukvarjal tudi z oblikovanjem, ter je sklenil izraznost skozi strukturirane kompozicije, z uporabo različnih, tudi neobičajnih materialov, med katerimi so mu najljubši les pri kiparstvu in naravne zemlje pri slikarstvu. Umetnik se tudi preizkuša v kompleksnih projektih, pri katerih sodeluje s strokovnjaki pri snovanju industrijskih in civilnih del.

Najraje predstavlja svoja dela v javnih ali odprtih prostorih, ki niso posebej namenjeni umetnosti ali razstavljanju, in ki jih dajejo na razpolago javne ali zasebne ustanove, kot na primer za projekt, ki je bil predstavljen leta 2006 v Trstu.

O njem so govorili in pisali številni znani italijanski kritiki, med katere sodijo BENTIVOGLIO, BERINGHELI, CADORESI, DALLA NOCE, MONTENERO, MORMINO, PERISSINOTTO, PISCHEDDA, POLITI, RESTANI in VENTUROLI, ki so uredili njegove najodmevnejše samostojne razstave v Italiji, in sicer v mestih Andora, Bari, Brescia, Bologna, Čedad, Civitavecchia, Firenze, Genova, Gorica, Milano, Pordenone, Trst in Videm, medtem ko se je v tujini udeležil mnogih mednarodnih javnih prireditev v Berlinu, v Bruslju, v Locarnu, v Luganu, v Münhnu, v Novi Gorici in v Salzburgu.

Udeležil se je tudi neštetih italijanskih in mednarodnih skupinskih razstav. Torselli je prisoten v umetniškem katalogu Mondadori med italijanskimi slikarji in grafiki. Je član Italijanskega društva umetnikov iz Lombardije in iz Furlanije-Julijske Krajine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar