sreda, 30. november 2011

Silvester Plotajs Sicoe

Sicoe se je leta 1965 v Ljubljani. Leta 1988 je diplomiral pri profesorju Emeriku Bernardu na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani ter tam nadaljeval podiplomski študij slikarstva pri profesorju Gustavu Gnamušu in grafike pri profesorju Lojzetu Logarju.Leta 1990 se je študijsko izpopolnjeval pri profesorju Martinu Tissingu na Akademiji Minerva v Groningenu na Nizozemskem. Kot svobodni umetnik deluje v Ljubljani.

Barva je v slikarstvu Silvestra Plotajsa Sicoea gradnik neizmernih izraznosti. Njeno gostenje v smislu več je več in nikoli preveč, se umešča znotraj vsake slike kot izziv raziskovanja meja med barvno izpovednostjo in svetlobno odzivnostjo. Erupcija barve in intenzivnost svetlobe se medsebojno dopolnjujeta v ritmu podob, ki jih slikar kljub navidezni lahkotnosti in hudomušnosti premišljeno in vodeno razporeja po likovnem prostoru. Ravnotežje vizualnega polja omogoča trdna risba in znotraj nje črta ali linija, ki kot osnovna izrazna elementa utrdita in zaobjameta vse kasnejše barvne nanose in kompozicijska razmerja.

3 komentarji:

  1. Satta Matka guessing forum is the place where you can get amazing information that includes fast and accurate matka results, formulas to decode the satta game, and many more. This game would not only give you entertainment but also create opportunity to earn money. To make it happen with you, you should visit a well-known guessing forum regularly.

    OdgovoriIzbriši
  2. Are you worried to know Dell E1916HV 18.5 Inch LED Monitor
    (VGA) price in Bangladesh? Let’s discuss the price of the Dell E1916HV 18.5 Inch LED Monitor (VGA) in…

    OdgovoriIzbriši
  3. Are you worried to know Dell D1918H 18.5 Inch LED
    Monitor
    (VGA) price in Bangladesh? Let’s discuss the price of the Dell D1918H 18.5 Inch LED Monitor Monitor (VGA) in…

    OdgovoriIzbriši